Drupal Cursus Nieuwsbrief

Drupal cursus nieuwsbrief

Bernie goes Drupal 8

Beste Drupallers,

Drupal Compact: elke dag komen er modules bij die Drupal 8 compatibel zijn. Dit betekent dat de nieuwe cursus nu volop gaat voor een volledige Drupal 8. Ik heb goede hoop dat de meest complexe modules klaar zullen zijn tegen dat we deze onderwerpen aansnijden. Voor de eerste 10 lessen zitten we nu al goed. Tegen april kan er al heel wat gebeuren...(reeds enkele inschrijvingen)

Drupal 7-8 Opfrissingscursus

Beste Drupaller,

Kwatongen beweren (=Patrick) dat het weleens interessant zou kunnen zijn voor ex-cursisten om een soort opfrissingscursus te krijgen met de allernieuwste technieken, waaronder Drupal 8 natuurlijk.

Voor het programma kijk naar http://drupalcursus.be/content/drupal-7-8-opfrissingscursus

Ik richt me niet tot mijn huidige cursisten, die zijn meer dan up to date, maar misschien ken je iemand die wel eens de draad weer wil oppakken...

Drupal 8 family opstartvergadering

Drupal 8 vormt een ware uitdaging. De kern is goed uitgewerkt, maar er zijn problemen met de externe modules en ook sommige hostings zijn niet compatibel. Het is de bedoeling dat we ervaring uitwisselen, maar ook mensen zonder ervaring zijn welkom. Ik heb intussen al de belangrijkste modules doorgenomen.

Maandag 29 augustus om 19.00 uur - 21.00 uur

Drupal Place: stationsplein 12 Lokeren.

In deze opstart vergadering komen aan bod:

Drupal team

Beste Drupallers,

we moeten ons didactisch voorbereiden op Drupal 8 terwijl we onze Drupal 7 kennis nog moeten verdiepen.
Volgens mij hebben we genoeg kennis en expertise in huis om in het Nederlandstalige gebied en daarbuiten een bijdrage te kunnen leveren aan de Drupal gemeenschap.
Ik zou daaromtrent geïnteresseerden willen uitnodigen op een vergadering in september. Meer info op:http://drupalcursus.be/content/uitnodiging-vergadering

Drupal snelcursus

Beste Drupaller,

na het succes van vorig jaar gaat deze snelcursus weer van start vanaf 24 september 2016. Als rasechte Drupaller ga je dit waarschijnlijk niet meer nodig hebben, maar misschien kan je een kennis er van op de hoogte stellen. Via de site kan er vóór-ingeschreven worden. Als nieuwsbrief ontvanger krijg je de eerste kans.

Voor alle info klik hier.

Drupal Café: Feeds

Beste Drupaller,

graag kondigen we weer een sessie van het Drupal Café aan op maandagavond 18 april, ten huize van...

Feeds is één van de krachtigste modules van Drupal.  Ze is in staat om oa. nodes, taxonomietemen,.. te maken vanuit een Excel (CSV) bestand of zelfs van een feedpagina op een andere site. Eénmaal de feed uitgevoerd kan je alles toepassen wat Drupal in huis heeft. Views, stijlen,..

Ik geef eerst een demonstratie van de mogelijkheden:

Feeds import